Ideasipuli 2014

Katso Mikael Fogelholmin videotervehdys:

Gastromessut 19.3.2014

Ruokatoimittajien Ideasipuli-palkinto Mikael Fogelholmille

Ruokatoimittajat ry:n tunnustuspalkinto, Ideasipuli, annettiin Gastro-messuilla Mikael Fogelholmille, joka on väsymättömästi ja innokkaasti välittänyt tieteellisesti tutkittua tietoa ravitsemuksen ja terveyden yhteyksistä.

Mikael Fogelholm on toiminut monissa tiede- ja tutkimuslaitoksissa sekä asiantuntijana lukuisissa työryhmissä ja hankkeissa. Vuodesta 2011 hän on työskennellyt Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professorina. Tutkijana ja professorina hän on tavoittanut runsaasti mediaa sekä päättäjiä.

Fogelholm on suosittu luennoitsija ja hänen asiantuntemukselleen on kysyntää myös kansainvälisesti. Hän oli muun muassa valmistelemassa Pohjoismaisia ravitsemussuosituksia, jotka olivat pohjana tammikuussa 2014 julkistetuille uusille suomalaisille ravitsemussuosituksille.

Yksittäisten ravintoaineiden sijaan Mikael Fogelholm on kiinnittänyt huomiota ruokavalioon kokonaisuutena. Hän on korostanut myös ruokaan liittyvän nautinnon merkitystä ja muistuttanut, että on monia tapoja syödä terveellisesti.

Ruokatoimittajat ry kiittää Mikael Fogelholmia pitkäjänteisestä ja kärsivällisestä uurastuksesta ravitsemustiedon jakamisessa. Ihailemme hänen vakauttaan alati vaihtelevien ravitsemustrendien ristiaallokossa.

Vaikka Mikael Fogelholm on saanut tylyäkin kohtelua puolustaessaan virallisia ravitsemussuosituksia, hän ei ole hiljentynyt, vaan jakanut väsymättä tutkimustietoa ja ollut aina valmiina auttamaan toimittajia. Arvostamme hänen myönteistä ja avointa asennettaan sekä kykyä puhua ravitsemustieteestä kansankielellä.

Ruokatoimittajat ry kannustaa Mikael Fogelholmia jatkamaan kiihkotonta, mutta innostunutta työtä ravitsemustieteen ja ruokakulttuurin kehittämisen saralla.

Ruokatoimittajat ry on ruokajournalismin ammattilaisten yhdistys, joka liittää eri tiedotusvälineiden ruokatoimittajat yhteen. Yhdistyksen tavoitteena on edistää suomalaista ruokakulttuuria ja ottaa aktiivisesti kantaa alan kysymyksiin. Yhdistys palkitsee Ideasipulilla henkilöitä tai yhteisöjä, jotka ovat antaneet panoksen ruokakulttuurin hyväksi. Palkinto jaetaan joka toinen vuosi ja sitä on jaettu vuodesta 1991. Palkintoon kuuluvan keraamisen sipulin on tehnyt keramiikkataiteilija Sirpa Vapaavuori.