Ideasipuli 2012

Päivi Palojoki sai Ideasipuli-palkinnon Gastro-messuilla 2012.

Gastromessut 14.3.2012

Ruokatoimittajien Ideasipuli-palkinto Päivi Palojoelle

Ruokatoimittajat ry:n tunnustuspalkinto, Ideasipuli, annetaan Gastro-messuilla professori Päivi Palojoelle, joka on tehnyt pitkäjänteistä, monipuolista ja merkittävää akateemista työtä kotitalousalan arvostuksen nostamiseksi ja ruokakulttuurin edistämiseksi.

Dosentti, kasvatustieteen tohtori Päivi Palojoki on työskennellyt Helsingin yliopistossa lähes 25 vuotta tutkimus- ja opetustyössä. Kotitalouspedagogiikan professorin virkaa hän on hoitanut vuodesta 2009 alkaen. Hänen ansioluettelonsa on vaikuttava ja hänen työtään arvostetaan laajasti myös kansainvälisesti.

Päivi Palojoki teki valtavan työn ruokakulttuurin lahjoitusprofessuurihankkeen tieteellisenä johtajana. Sisulla ja sitkeydellä virkaan tarvittava rahoitus järjestyi. Nyt professuuri on täytetty ja varsinainen työ voi alkaa. Sitä satoa saamme korjata tulevaisuudessa.

Yhdistys kiittää Päivi Palojokea pitkäjänteisestä uurastuksesta kotitalouksien hyvinvoinnin eteen. Paitsi Päivi Palojoen rautaista ammattitaitoa, arvostamme hänen positiivista ja valoisaa asennettaan sekä kykyään puhua tieteestä kansankielellä.

Ruokatoimittajat ry kannustaa Päivi Palojokea jatkamaan laadukasta työtä kotitalousopettajankoulutuksen ja ruokakulttuurin kehittämisen saralla.

Ruokatoimittajat ry on ruokajournalismin ammattilaisista koostuva yhdistys, joka liittää eri tiedotusvälineiden freelance- ja vakituiset ruokatoimittajat yhteen. Yhdistyksen tavoitteena on edistää suomalaista ruokakulttuuria ja ottaa aktiivisesti kantaa alan kysymyksiin. Yhdistys palkitsee Ideasipulilla henkilöitä tai yhteisöjä, jotka ovat antaneet tuoreen ja idearikkaan panoksen ruokakulttuurin hyväksi. Palkinto jaetaan joka toinen vuosi ja sitä on jaettu vuodesta 1991. Palkintoon kuuluvan keraamisen sipulin on tehnyt keramiikkataiteilija Sirpa Vapaavuori.

Lisätietoja:

*Professori Päivi Palojoki, Helsingin yliopisto, 040 514 9863