Ideasipuli 2010

Gastromessut 18.3.2010

Ruokatoimittajien Ideasipuli-palkinto Irma Kärkkäiselle

Ruokatoimittajat ry:n tunnustuspalkinto, Ideasipuli, annetaan Gastro-messuilla Irma ”Immu” Kärkkäiselle, joka on väsymättömästi ja innokkaasti toiminut lähi- ja luomuruoan puolesta viimeisen kymmenen vuoden ajan.

Immu Kärkkäinen on paitsi EkoCentrian perustaja myös tänä vuonna neljättä kertaa polkaistavan Lähiruokaviestin äiti. Viestipäällikkönä hän on tavoittanut runsaasti mediaa sekä kunnan- ja ruokahuollon päättäjiä eri puolilla Suomea.

Sanoma, suosi sesongin mukaista lähiruokaa, on tavoittanut monet!

EkoCentria on Savon ammatti- ja aikuisopistossa toimiva valtakunnallinen ammattikeittiöiden ja oppilaitosten kestävien ja ympäristövastuullisten ruokapalveluiden kehittämiseen ja viestintään erikoistunut yksikkö.

Ansiokkaalla työllään EkoCentria on herättänyt keskustelua ammattikeittiöiden elintarvikehankinnoista sekä toiminut asiantuntijaroolissa monissa valtakunnallisissa työryhmissä, seminaareissa ja hankkeissa. Ideasipulin myötä halutaan kannustaa koko EkoCentrian väkeä jatkamaan laadukasta työtä erilaisten lähi- ja luomuruokahankkeiden parissa.

Ruokatoimittajat ry on ruokajournalismin ammattilaisista koostuva yhdistys, joka liittää eri tiedotusvälineiden freelance- ja vakituiset ruokatoimittajat yhteen. Yhdistyksen tavoitteena on edistää suomalaista ruokakulttuuria ja ottaa aktiivisesti kantaa alan kysymyksiin. Yhdistys palkitsee Ideasipulilla henkilöitä tai yhteisöjä, jotka ovat antaneet tuoreen ja idearikkaan panoksen ruokakulttuurin hyväksi. Palkinto jaetaan joka toinen vuosi ja sitä on jaettu vuodesta 1991. Palkintoon kuuluvan keraamisen sipulin on tehnyt keramiikkataiteilija Sirpa Vapaavuori.

Lisätietoja:

*Hankepäällikkö Irma Kärkkäinen

irma.karkkainen@sakky.fi
www. ekocentria.fi

*Ruokatoimittajat ry:n puheenjohtaja

Helena Saine-Laitinen

www.ruokatoimittajat.fi

Irma Kärkkäinen sai Ideasipuli-palkinnon Gastro-messuilla 2010.
Irma Kärkkäinen vastaanottamassa Helena Saine-Laitiselta Ideasipuli-palkintoa Gastro-messuilla 2010.
Ideasipuli-diplomi.