Ideasipuli 2008

Ideasipuli-palkinto Suomen Pienjuustolayhdistys ry:lle

Pienet juustolat ovat pärjänneet vaativassa kilpailussa tuotteillaan, jotka ansaitsevat kiitokset laadukkuudestaan ja persoonallisuudestaan. Useimmat tekijöistä ovat aloittaneet juustolan pidon valmistamalla perinteisiä, maukkaita suomalaisia kotijuustoja kuten pohjalaista leipäjuustoa tai hämäläistä munajuustoa. Monet ovat innostuneet opettelemaan myös kovien, kypsytettyjen juustojen valmistamisen ja tekevät nyt luonteikkaita appenzellereitä, gruyèrejä ja tilsittejä. Suomalaiset juustoista on tullut herkkuja, joista kannattaa olla ylpeitä.

Ruokatoimittajat ry haluaa kiittää vuonna 1997 perustettua Suomen Pienjuustolayhdistys ry:tä myös verkostoitumisesta: tuottajien välinen yhteistyö on esimerkillistä. Suomen Pienjuustolayhdistyksen tavoitteena on valvoa pienimuotoista maidonjalostustoimintaa harjoittavien yritysten etuja.

Pienjuustolayhdistys ry:n puheenjohtaja Pekka Hytönen vastaanottamassa Christina Aaltiolta Ideasipuli-palkintoa 2008.