Ideasipuli

Ruokatoimittajat ry palkitsee Ideasipulilla henkilöitä tai yhteisöjä, jotka ovat antaneet tuoreen ja idearikkaan panoksen ruokakulttuurin hyväksi. Palkintoon kuuluvan keraamisen sipulin on suunnitellut ja valmistanut keramiikkataiteilija Sirpa Vapaavuori.

Palkinto on jaettu eri vuosina seuraavasti:

2018                  Seija Kurunmäki

2016                  Reko-verkosto

2014                   Mikael Fogelholm, Helsingin yliopisto

2012                    Päivi Palojoki, Helsingin yliopisto

2010                    Irma Kärkkäinen, EkoCentria

2008                    Suomen Pienjuustolayhdistys ry

2006                    Reilun Kaupan yhdistys ry

2004                    Ulla Rauramo, Leipätiedotus

2002                    Sirkku Boström, Paulig

2000                    Riitta Rantanen, Painonvartijat

                               Sirkku Tapanainen, Sinituote Oy

1999                    Marttaliitto Finlands svenska Marthaförbund

1998                    Eeva Hannukainen, Liha-alan tiedotus

                              Raija Kara, Margariinitiedotus

                              Seija Mikkonen, Hyvä Ateria

1996                    Merja Scharlin, Bioferme

                              Inga Aaltonen, Kotiliesi

1995                    Tapio Sointu, Lappi à la Carte

                              Liisa Posio, Kainuu à la Carte

1994                    Leena Kirjavainen, FAO

1993                    Raimo Raukko, Mykora

1992                    Ragni Rissanen, Rivoli

                              Pekka Puska, Pohjois-Karjala-projekti

                              Tuula Nieminen, Alko Etiketti-lehti

1991                    Pirjo Pietinen, Kansanterveyslaitos

                              Mikko Oksanen ja Pekka Haraste, Studio Fotoni

                              Anna-Maija Tanttu